Jääkiekon MM-kilpailuissa nähtiin myöhään lauantai-iltana suuri yllätys, kun Sveitsi eteni finaaliin kukistettuaan Kanadan maalein 3-2.

Sveitsi esiintyi ottelussa erinomaisesti, ja heti alusta asti kävi selväksi, ettei Kanadalla ole helppoa iltaa tiedossa.

Alppimaa aloitti maalinteon avauserän loppupuoliskolla, kun Tristan Scherwey laukoi kiekon tulisesti oikeaan yläkulmaan.

Toisessa erässä Kanada tuli tasoihin, kun Bo Horvat onnistui maalinteossa. Tästä vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Sveitsi otti kuitenkin jälleen johtoaseman, kun Gregory Hofmann vei joukkueensa 2-1-johtoon.

Päätöserään Kanada tuli vahvasti, mutta tällä kertaa sekään ei auttanut, vaan Gaëtan Haas lisäsi Sveitsin johdon jo ratkaisevan tuntuisesti 3-1:een.

Haasin osuman jälkeen vaahterapaidat eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet, vaan puolustaja Colton Parayko toi joukkueensa maalin päähän. Tämä ei kuitenkaan enää riittänyt, sillä kanadalaispuolustajan kavennus jäi ottelun viimeiseksi osumaksi.

Sveitsi kohtaa sunnuntaina pelattavassa finaalissa Ruotsin. Kanada kohtaa puolestaan Yhdysvallat.