Sportsnetin toimittaja Jeff Marek tiputti viime viikon perjantaina 31 Thoughts -podcastissaan hyvin surullisen uutisen liittyen nimeltä mainitsemattomaan nuoreen NHL-huippulupaukseen.

Marekin tietojen mukaan viime vuosina NHL:ään ykköskierroksella varattu superlupaus olisi niin koukussa videopeleihin, että jopa hänen NHL-uransa olisi vaarassa.

– En aio sanoa tämän pelaajan nimeä, mutta epäilen, että hän ei tule koskaan pelaamaan NHL:ssä – ja tämä johtuu videopeliaddiktiosta. Kanadan juniorijoukkueen GM sanoi minulle, että he pyysivät häntä käymään neuvonpidoissa, koska hän pelasi öisin aamutunneille asti, eikä hänellä ollut sen takia enää energiaa seuraavana päivänä, Marek sanoi.

– Vannoin, että en kerro pelaajan nimeä. Tämä tapaus on todella harmillinen. Hän on entinen ensimmäisen kierroksen kärkivaraus, joka valittiin hyvin etenevään NHL-joukkueeseen. Hän ei tuskin pelaa koskaan enää NHL:ssä videopeliaddiktion takia, toimittaja jatkoi.

The New York Times -lehden toimittaja Dhiren Mahiban sai torstaina tietoonsa, että Marekin podcastissa mainittu superlupaus olisi Vancouver Canucksiin kesällä 2016 ensimmäisen kierroksen viidentenä pelaajan valittu puolustaja Olli Juolevi.

Mahibanin mukaan TPS:ää edustava Juolevi kärsi videopeliaddiktiosta vielä vuosi sitten, kun hän pelasi Kanadan juniorisarja OHL:ssä London Knightsin joukkueessa. 20-vuotiaalla suomalaisnuorukaisella oli tapana pelata yöhön asti videopelejä Suomessa asuvien kavereidensa kanssa.

Kohutun uutisen tultua julki, Sportsnetin toimittaja Marek hyökkäsi välittömästi korjaamaan Mahibanin väitteen

– Dhiren, sanoin silloin lähetyksessä, että en aio paljastaa pelaajan nimeä tai kertoa kenellekään minkä joukkueen pelaajasta puhutaan, mutta nyt ahdistit minut nurkkaukseen. Tämä sinun tietosi ei ole tarkkaa. Lähteesi ovat väärässä. Kyseinen pelaaja ei ollut Juolevi, Marek latasi Twitterissä.