Liiga-kausi 2018-19 häämöttää vielä pitkän matkan päässä, joten nyt on hyvä aika suunnata katseita siirtomarkkinoille.

Juuri tällä hetkellä siirtomarkkinoilla on hiljaista, mutta monia mielenkiintoisia liikkeitä ollaan jo nähty. Siitä huolimatta vapaana on vielä useita kovan luokan pelimiehiä, joille löytyy varmasti ottajia Liigasta ja monista muista Euroopan huippusarjoista.

Leijonat.com listasi alle viisi kovinta keskushyökkääjää, jotka kiekkoilivat viime kaudella Liigassa, mutta ovat tällä hetkellä ilman sopimusta.

Eric Perrin, TPS

42-vuotias kanadalaistähti on pelannut Liigassa jo kahdeksan vuotta putkeen, eikä hiipumisen merkkejä näy vieläkään. Perrin oli kuluneella kaudella TPS:n kantavia voimia, kun 50 otteluun syntyi upeat tehopisteet 23+20=43.

Stanley Cup -voittajalla ei ole vielä sopimusta mihinkään, mutta hän on jatkamassa uraansa Liigassa. Vielä toistaiseksi on kuitenkin pimennossa, jatkuuko ura TPS:ssä, vai vaihtuuko seura ensi kaudeksi.

Sami Sandell, Ilves

31-vuotias suomalaishyökkääjä on kärsinyt urallaan surullisen paljon loukkaantumisista, mutta onnistunut kevätkausi loi uskoa tulevaan. Sandell tykitti kuluneella kaudella Liigassa 53 otteluun komeat tehopisteet 16+32=48, eikä onnistumiset jääneet keltään huomioitta.

Sandell tappeli pitkään myös paikasta MM-kisakoneeseen, mutta tippui viime metreillä pois. Kokenut hyökkääjä kiinnostaa varmasti useita seuroja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sami Sandell pelasi vahvan kevät-kauden, mutta missä ura jatkuu? Kuva: Juha Tamminen

Antoine Laganière, Ässät

27-vuotias kanadalainen saapui viime syksynä Porin Ässiin ja todisti välittömästi olevansa kovan luokan hankinta Liigaan. Laganiére viimeisteli 57 otteluun komeat tehot 17+18=35. Hyökkääjä on useiden huhujen mukaan jatkamassa uraansa Liigassa, mutta seura on vielä täysin auki.

Michael Keränen, KooKoo (Genève-Servette HC, NLA)

28-vuotias Keränen sai jälleen juonesta kiinni tutun valmennuksen alaisuudessa, kun hän viimeisteli KooKoossa 39 otteluun upeat tehot 16+22=38. Tämän jälkeen hänet kaupattiin kesken kauden Sveitsiin, kun kouvolaisseuran jääminen pudotuspelien ulkopuolelle varmistui.

Keränen ehti pelaamaan NLA-liigassa keväällä vain kolme ottelua. Hyökkääjän ensi kauden kuvioista ole vielä toistaiseksi mitään tietoa. Olisi vahvistus usealle Liiga-seuralle.

Patrick Björkstrand, KooKoo (Nürnberg Ice Tigers, DEL)

25-vuotias tanskalainen ehti pelaamaan KooKoon riveissä vain vajaan yhden kauden ajan, ennen kuin hänet kaupattiin Saksan pääsarjaan (DEL). Tätä ennen Björkstrand ehti viimeistelemään 52 ottelussa komeat tehopisteet 14+23=37.

Tanskan maajoukkuehyökkääjällä ei ole sopimusta mihinkään ensi kaudeksi, mutta näytöt ovat vahvoja. Kiinnostaa varmasti useita seuroja.

Muita vapaita senttereitä ovat muun muassa: Teemu Ramstedt (Lukko), Matti Kuparinen (Ässät), Jussi Makkonen (Ässät), Siim Liivik (KooKoo).