Toronto Maple Leafs tiedotti tiistaina, että se jatkaa yhteistyötä suomalaisen maalivahdin Kasimir Kaskisuon kanssa. Jokerit-kasvatti allekirjoitti kaksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen.

Tie NHL:ään on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo. Taalajäille ei toistaiseksi ole mitään asiaa, sillä Torontolla on käytössään erittäin laadukas maalivahtikaksikko. Frederik Andersen ja Curtis McElhinney ovat molemmat kokeneita NHL-veskareita, eikä heitä tulla helposti horjuttamaan.

Kaskisuo aloittaa kauden farmisarja AHL:ssä, missä hän pelasi myös tänä vuonna. Toronto Marliesissakin riittää haasteita, kun ykkösvahdin paikka on jäämässä Garret Sparksille. Sparks valittiin tänä vuonna AHL:n vuoden maalivahdiksi, ja hän on ensimmäinen varamies NHL:ään, jos Andersen tai McElhinney loukkaantuu. Hän on pelannut myös loistavan kevään pudotuspeleissä ja johdattanut Marliesin finaaleihin saakka.

Kaskisuolla on siis kolme isoa estettä ohitettavana. Ainoastaan valtaisalla tuurilla ja kehityskäyrän nousulla hänellä olisi mahdollisuudet NHL:ään ensi kaudella, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että edessä on jälleen yksi vuosi kakkossolistina.

Kaskisuo on 24-vuotias, joten pelivuosia on vielä roimasti edessä päin. Jos Toronton nokkimisjärjestys ei kuitenkaan muutu seuraavan kahden vuoden sisällä, suomalaisvahdin olisi hyvä miettiä itselleen uutta seuraa muualta.