Pittsburgh Penguinsin Phil Kesselin ympärillä kuohuu. Useampien lähteiden mukaan Pittsburgh Penguinsin maalitykillä oli päättyneen kauden aikana sukset ristissä joukkueen päävalmentajan Mike Sullivanin kanssa.

Huhut vievät Kesseliä nyt muihin NHL-seuroihin. Sportsnetin arvion mukaan yksi varteenotettavista osoitteista voisi olla ensi kaudeksi Vegas Golden Knights, joka tarvitsee tulevaisuudessa korkean profiilin pelaajia.

Parhaillaan finaaleissa pelaava joukkue ei helpolla luovu pudotuspeleissä loistaneista ykköspelaajistaan, mutta Sportsnetin arvion mukaan suomalaishyökkääjä Erik Haula voisi olla yksi vaihtoehdoista, jos kauppoja aletaan hieromaan.

Tällä kaudella komeat 29 maalia ja 55 tehopistettä kirjannut Haula ei kuitenkaan toisi yksin Kesselin tasoista supertähtihyökkääjää Vegasiin.

– Haula ei riitä yksinään Kesselin saamiseen, mutta Golden Knightsilla on huippulupauksia kuten Cody Glass ja Nick Suzuki, joita voisi sisällyttää kauppaan.

Penguins hakisi Haulasta joukkueelleen luotettavaa sentteriä Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin taustalle.

– Haula antaisi Penguinsille monipuolisuutta kolmossentterin rooliin. Hän tarjoisi Penguinsille mahdollisuuden siirtää Derrick Brassardin keräämään isompia minuutteja Crosbyn ja Malkinin rinnalle, Sportsnetillä spekuloidaan.