MM-kisoissa Leijonia edustanut ja kuluneella kaudella Liigan pistepörssin voittanut Antti Suomela on jättämässä HIFK:lle pikaiset hyvästit. Hänen sopimuksista vastaava Markus Lehto on paljastanut, että peräti 15 NHL-seuraa on kysellyt hyökkääjän perään.

– Kaikkien seurojen mukaan hänelle on ihan hemmetin isoa roolia tarjolla lyhyellä ja pidemmällä aikajänteellä. Sieltä pitää yrittää poimia rivien väleistä, katsoa kokoonpanoja ja sopimustilanteita, Lehto kommentoi MTV Sportille.

24-vuotiaalle Suomelalle ollaan rakentamassa kaksisuuntaista sopimusta, mikä on lisännyt kiinnostuneiden joukkueiden määrää. Sijoitus olisi seuroille lähes riskitön, ja Suomelan jatkaessa kehitystään, hänestä voisi kasvaa vakiokasvo NHL:ään jo lähivuosina.

Suomela putosi Tanskan MM-kisojen ensimmäisten otteluiden jälkeen kokoonpanon ulkopuolelle, mutta agentin mukaan, kisat olivat miehelle onnistuneet. NHL-sopimuksia alkoi virrata enemmän, kun kisat oli ohi.

– Faktaa on se, että ennen MM-kisoja meillä oli vähemmän joukkueita, jotka olivat Suomelasta kiinnostuneita.

Suomela solmi kauden aikana sopimuksen Helsingin IFK:hon, mutta seuran pelipaitaa hyökkääjä ei näillä näkymin ole pukemassa.

Suomela teki tällä kaudella Liigassa tehot 21+39=60.