Pelaaja-agentti Shumi Babaev paljasti The Athletic -sivustolle, että hänen suojattinsa, venäläismaalivahti Ivan Nalimov haluaa Chicago Blackhawksin kauppaavan hänen oikeutensa pois.

Blackhawksiin kesällä 2014 kuudennella kierroksella valittu Nalimov haluaa pelata ensi kaudella NHL:ssä, mutta Blackhawksilla on tällä hetkellä liian paljon maalivahteja.

– He todellakin pitävät hänestä (Nalimovista), mutta heillä ei ole ollenkaan tilaa hänelle. Heillä on viisi maalivahtia, Babaev sanoi lehden haastattelussa.

Blackhawksin maalivahtiosastolla on totisesti ruuhkaa ja seura hommasi vielä toukokuussa suomalaisvahti Kevin Lankisen taistelemaan NHL-paikasta.

Blackhawksin muut NHL-sopimuksen alla olevat maalivahdit ovat: Corey Crawford, Anton Forsberg, J-F Berube ja Collin Delia. Koko nelikko pääsi viime kaudella kokeilemaan pelaamista NHL:n puolella vähintään muutaman ottelun verran.

23-vuotias Nalimov pelasi tänä vuonna läpimurtokauden KHL:ssä. Hän aloitti kautensa Admiralissa, pelaamalla 17 ottelua huikealla torjuntaprosentilla 94,2. Sen jälkeen hän siirtyi Salavat Julajev Ufaan ja pelasi siellä kuusi kamppailua torjuntaprosentilla 92,7.

Nalimov solmi Ufan kanssa jatkosopimuksen kesken kauden, mutta purki sen kuitenkin myöhemmin yhteisymmärryksessä seuran kanssa NHL-unelmansa takia. Babaevin mukaan Nalimov saattaa kuitenkin palata ensi kaudella KHL:ään, jos hänelle ei löydy NHL-seuraa.

Blackhawksilla ei ole suuria paineita tilanteen suhteen, koska he omistavat Nalimovin pelaajaoikeudet vielä seuraavan kolmen vuoden ajan.