Calgary Flamesin Juuso Välimäki nousee yllättäen viime vuosien typerimpien NHL-varausten joukkoon, kirjoittaa The Sportster.

Kyse ei ole nuoren suomalaispakin huonoudesta. 19-vuotias Välimäelle povataan syksyllä näytönpaikkaa taalajäiltä. Jenkkimedia painottaa, että suomalaislupaus on kehityksessään oikeissa aikataulussa.

Välimäki pelasi menneellä kaudella juniorisarja WHL-seura Tri-City Americansissa iskien pakin paikalta 43 otteluun 14+31=45.

Ongelma nousee esille, kun katsoo Flamesin kokoonpanoa. Seuran pakisto pursuaa nyt jo laatua: esimerkiksi Mark Giordano, Dougie Hamilton, T.J. Brodie, Travis Hamonic ovat kaikki huippuluokan puolustajia.

Sen sijaan Flames-hyökkäys oli menneellä kaudella poikkeuksellisen huono.

– Flames kuului viime kaudella NHL:n surkeimpiin joukkueisiin hyökkäyspäässä. Seura olisi kaivannut apuja hyökkäykseensä. Esimerkiksi Robert Thomas, Filip Chytl tai Eeli Tolvanen olisivat auttaneet heti joukkuetta, jenkkimedia ihmettelee.

Mikäli spekulaatiota vie eteenpäin, voi Flames jopa hyödyntää pakkitilanteensa pelaajakaupoilla. Välimäki kuuluu tulevaisuuden pakkinimiin – sitä voi hyödyntää mahdollisissa isommissa pelaajakaupoissa.