Los Angeles Kings luottaa saaneensa omalla varausvuorolla todellisen helmen NHL-varaustilaisuudessa.

Joukkue varasi tilaisuuden 20:ntena Kärppien huippulupaus Rasmus Kuparin. Seurassa ollaan tyytyväisiä 18-vuotiaaseen suomalaislupaukseen, jolta löytyy ”nopeutta ja taitoa”.

– Hän on kuin pesusieni: hän haluaa kehittyä ja oppia valtavasti. Ja me haluamme, että hän oppii, Euroopan kykyjenetsijäosaston johtaja Christian Ruuttu summaa seuran sivuilla.

Samoilla linjoilla on Mark Yanetti, joka johtaa Kingsin amatöörikykyjenetsijäosastoa. Hän uskoo suomalaisen täyttävän tulevaisuuden NHL-pelaajan ominaisuudet.

– Hänen sanominen loistavaksi luistelijaksi on vähättelyä. Hän on tämän varaustilaisuuden viiden parhaan luistelijan joukossa. Ainakin hyökkääjissä, Yanetti kiteyttää Frozen Royalty -blogissa.

”Babyface”

Kupari on päässyt pelaamaan kotimaassaan jo aikuisten pelejä Liigassa. Hänen nuorekas olemuksensa nauratti silti kiekkofaneja.

– Näitkö tv:stä? Veljeni pommitti minua tekstiviesteillä: minkä ikäinen tämä kaveri oikein on? 12-vuotias? Hän on ”babyface”, mutta muuten jo vahva. Hän kasvaa vielä ja saa voimaa, joten voimme odottaa häneltä paljon.

Nuori huippulupaus pelasi menneellä kaudella Liigassa 38 ottelua tehoin 6+8=14. Lukemat ovat kovia, kun niitä vertaa samanikäisten tehoihin. sen myös Yanetti muistuttaa.

– Ihmiset eivät välttämättä osaa lukea tehoja oikein. Kuparin tehot ovat paremmat kuin Mikko Rantasella (Colorado Avalanchen tähti) aikanaan. En sano, että Kupari olisi parempi kuin Rantanen. Sanon vain, että nuo ovat tulevan huippupelaajan lukemia, NHL-kykyjenetsijä kiteyttää.

LUE MYÖS: Suomalaisilla komea rynnistys NHL:ään! Ruotsi silti hurjasti edellä – tässä ovat kaikki varaukset