Suomalainen nuori huippumaalivahti Ville Husso on nyt kahden kauden ajan rakentanut uraansa Pohjois-Amerikassa. NHL-seura St. Louis Blues varasi Husson, nyt 23, kesällä 2014 neljännellä kierroksella numerolla 94.

Varauksen jälkeen Husso pelasi vielä kaksi hyvää kautta Liigan HIFK:ssa, kunnes siirtyi rapakon taakse. Kaudella 2016–17 Husso edusti farmiliiga AHL:n Chicago Wolvesia sekä ”farmin farmin” ECHL-liigan Missouri Mavericksia.

Viime kaudella Husso pelasi St. Louisin farmijoukkueessa San Antonio Rampagessa AHL:ssä 38 ottelua upealla torjuntaprosentilla 92,2. Husso pääsi haistelemaan myös NHL-ilmaa, muttei saanut peliaikaa taalaliigassa.

Keväällä Husso pelasi Leijonien maalin suulla kolmessa ottelussa MM-kisoissa, joissa kiekot tarttuivat helsinkiläisen varusteisiin vain 86,3-prosenttisesti.

Nyt Hussolle on aukeamassa entistä parempi mahdollisuus läpimurtoon NHL:ssä. Eri lähteiden mukaan Blues on kauppaamassa kakkosmaalivahtinsa Carter Huttonin Buffalo Sabresiin heti siirtoikkunan avautuessa huomenna. Tämä tarkoittaisi, että Husso saattaa nousta Jake Allenin kakkosvahdiksi. Tällä erää Bluesilla ei ole kokoonpanossaan kuin kaksi maalivahtia, Allen ja Husso.

Buffalo News -lehden uutisen mukaan Hutton on saamassa Sabresilta kolmevuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo olisi 10 ja 11 miljoonan dollarin tienoilla.

Andy Strickland

@andystrickland
Sounds like Carter Hutton will in fact be joining the Buffalo #Sabres. Best opportunity for him. Had a lot of interest. More info to come Sunday #stlblues