Eilisen merkittävin suomalaisuutinen NHL:ssä oli se, että laitahyökkääjä Joel Armia kaupattiin Winnipeg Jetsistä Montreal Canadiensiin.

Montrealista tuli hetkessä todellinen suomalaisjoukkue, sillä viikko aiemmin seura varasi NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella Jesperi Kotkaniemen ja toisella kierroksella Jesse Ylösen.

Hauska yhteensattuma on, että sekä Kotkaniemi että Armia ovat kotoisin Porista. Kotkaniemi paljasti eilen Canadiensin nettisivuilla julkaistussa haastattelussa, että pelaajien yhteys on itse asiassa syvempi kuin vain sama syntymäkaupunki.

– Tämä on aivan mahtavaa. Olin noin 10-vuotias kun hän pelasi Ässissä Liigaa. Hän oli suurin idolini. Minulla oli jopa hänen julisteensa seinälläni, Kotkaniemi kertoi.

Armia, nyt 25, voitti Ässissä Suomen mestaruuden 2013 ollessaan 20-vuotias. Kotkaniemi oli tuolloin 12-vuotias.

– Isäni (Mikael Kotkaniemi) oli silloin Ässien apuvalmentaja, joten pääsin tapaamaan Armian muutaman kerran. Mahtavaa saada toinen porilainen tänne. Tunnen häntä hieman, ja meillä on mohta yhteistä ystävää, Kotkaniemi hehkutti.

– Toivottavasti tapaamme pian ja löydämme hyvän yhteyden!

Armia pelasi päättyneellä kaudella Jetsin paidassa 79 runkosarjan ottelua tehoilla 12+17=29. Pudotuspeleissä Armia teki 13 ottelussa kaksi maalia.