NHL-joukkue Los Angeles Kingsin päävalmentaja John Stevens oli kuulemma antanut ennen toissa viikonloppuna pidettyä NHL:n varaustilaisuutta eräälle seuran eurooppalaiselle kykyjenetsijälle yhden ohjeen:

– Hommatkaa meille uusi Adrian Kempe.

Asiasta kertoo The Athletic -lehden toimittaja Joshua Cooper jutussaan.

Kingsin kesällä 2014 ensimmäisellä kierroksella varaama Kempe tunnetaan erinomaisena luistelijana, josta on kuoriutunut loistava kahden suunnan keskushyökkääjä.

Seura teki työtä käskettyä – ja varasi ensimmäisellä kierroksella numerolla 20 Oulun Kärppien hyökkääjälupauksen Rasmus Kuparin.

Stevens oli The Athleticin jutun mukaan varauksesta erittäin iloinen.

– Hän luistelee kuin Adrian. Hän on räjähtävä kaveri ja hänellä on hyvät kädet. Lisäksi hän on todella mukava poika, Stevens sanoi tuoreeltaan varauksen jälkeen.

Nyt Kupari on osallistunut Kingsin nuorten lupausten leirille – ja seurassa ollaan entistä iloisempia. Kupari teki seran edustajiin suuren vaikutuksen nopeudellaan ja taidoillaan.

– Hän on uskomaton talentti. Hän on räjähtävän nopea, ja mikä parasta, hän tietää, milloin hänen pitää käyttää nopeuttaan ja milloin ei, seuran pelaajakehityksen neuvonantaja Mike O’Connell sanoi Cooperille.

– Usein nopeat nuoret pelaajat vain menevät nopeammin väärään paikkaan kaukalossa. Mutta Kupari ei ole sellainen pelaaja. Hän on on todella älykäs pelaaja. Hänellä on todella kirkas tulevaisuus edessään, O’Connell ennusti.

Lue The Athleticin koko juttu tästä linkistä.

The Athletic L.A.

@TheAthleticLA
“He is an incredible talent. I mean, just explosive, explosive speed." That's just one of the Kings' rave reviews about first-round pick Rasmus Kupari. From @JoshuaCooper theathletic.com/415113/2018/07…
theathletic.com

Rasmus Kupari impressed Kings with 'explosive speed' at first development camp

The Kings believe Rasmus Kupari could turn into a strong player for them in the future.