Kovassa myllerryksessä ollut NHL-joukkue New York Islanders on muovannut pelaajaryhmäänsä kovalla kädellä ensi kautta varten. Se menetti kapteeninsa ja keskushyökkääjänsä John Tavaresin Torontoon, mutta myös muille pelipaikoille on täytynyt etsiä uusia kasvoja.

Tänään Islanders vahvisti maalivahtiosastoaan, kun se kaappasi sopimuksettoman Robin Lehnerin vapailta markkinoilta. Buffalo Sabresin viime kausien ykkösvahti on tuomassa tarvittavaa kilpailua saksalaiselle Thomas Greissille.

Lehnerin yksivuotinen sopimus tietää Islandersin suomalaiselle maalivahdille Christopher Gibsonille huonoja uutisia, kun nyt ”saaristolaisilla” on käytössään maalivahtikaksikko, jolta löytyy tarvittavaa NHL-kokemusta. Gibson on joutumassa nokkimisjärjestyksessä kolmanneksi ja joutuu jälleen siirtymään farmijoukkue Bridgeport Sound Tigersiin, missä mies on pelannut viimeiset kolme kautta.

Gibson on kiekkoillut AHL:ssä vakituisena torjujana jo neljä vuotta. Hänellä on vyöllään vain 12 NHL-ottelua.

Suomalaisvahti allekirjoitti hiljattain uuden kaksivuotisen ja -suuntaisen sopimuksen Islesin kanssa. Islandersin maalivahtitilanteen ollessa tällainen, Gibsonin mahdollisuudet NHL:ään lepäävät Greissin ja Lehnerin loukkaantumisissa tai pelaajavaihdossa.

Lehnerin uusi sopimus vaikuttaa myös toiseen suomalaispelaajaan. Voit lukea aiheesta uutisen klikkaamalla TÄSTÄ.