NHL tunnettiin vielä 2000-luvun alussa isojen miesten sarjana. Pelin kehittyessä teknisemmäksi ja nopeammaksi joukkueet kiinnostuivat myös pienemmistä pelaajista. Nykypäivänä NHL:n tähtipelaajat Patrick Kane ja Johnny Gaudreau toimivat esimerkkeinä siitä, ettei pistetykin tarvitse aina olla yli 180-senttinen.

Vancouver Canucks on osoittanut, että se seuraa lajin kehitystä tarkasti. Se on yksi niistä harvoista joukkueista, jotka luottavat myös pienempiin pelaajiin. Joukkueen tulokasleirillä tänä kesänä harjoitellut Petrus Palmu on 171-senttinen, mutta miehellä voi silti olla erittäin valoisa tulevaisuus kandalaisseurassa.

20-vuotias hyökkääjä palasi takaisin Pohjois-Amerikkaan yhden TPS:ssä vietetyn kauden jälkeen. Hän solmi kesän alussa sopimuksen Canucksin kanssa ja valmistautuu nyt uransa ensimmäiseen AHL-kauteen.

TSN oli mukana seuraamassa Canucksin leiriä. Palmu erottui joukosta erittäin teknisenä ja nopeana pelaajana. Pelikavereitaan lyhyempi suomalainen ei ollut siellä tönittävänä, vaan hän pystyi suojaamaan kiekkoa luistimet tukevasti jään pinnalla.

– Katsot, minne peli on kehittymässä ja huomaat, että Palmu vastaa kaikkia vaatimuksia. Kyllä, hän on pienikokoinen, mutta hän suojaa kiekkoa erittäin hyvin. Hän on kuin paloposti. Häntä on hankala puskea pois. Hän on erittäin nopea ahtaissa tiloissa, ja hänellä on todella hyvä peliäly, Canucksin tulokkaiden kehityksestä vastaava Ryan Johnson kertoi TSN:lle.

Palmun kehitys ja pelityyli ovat synnyttäneet jo vertailua. TSN pohtii, että Palmu voi olla seuraava Alex DeBricat tai Cam Atkinson, jotka myös kuuluvat alle 179-senttisten kerhoon, mutta ovat tuoneet todella paljon tulosta kentällä.

– Kun Canucksin väki varasi hänet, tiesin mitä hänessä nähtiin. Palmulla on samoja kykyjä kuin Nashvillen Viktor Arvidssonilla. Nopea, ja pystyy pelaamaan ruuhkassa. Yritämme nyt saada niitä kykyjä hänestä ulos.

Palmu tietää, että lyhyillä pelaajilla on haasteita päästä NHL:ään. Suureksi onnekseen hänet varattiin Canucksiin, joka on valmis tarjoamaan mahdollisuuksia kaikille taitaville pelaajille. Pituuteen katsomatta.

– Peli on muuttumassa. Peliälyä täytyy olla. Kaikki ei riipu aina koosta tai voimasta. On hyvä, että Vancouver haluaa pelaajia, jotka ovat taitavia, älykkäitä ja hyviä luistelijoita. Pidän siitä, Palmu kommentoi.

Palmu on Canuksin viime vuoden kuudennen kierroksen varaus (181).