NHL:n kuumin puheenaihe tällä hetkellä on se, mihin Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson siirtyy.

Viime päivinä on huhuiltu, että Dallas Stars olisi noussut Karlssonin ykkösvaihtoehdoksi. Kilpakosinnassa on mukana myös monta muuta joukkuetta, uusimpien tietojen mukaan myös Columbus Blue Jackets, jonka GM on suomalainen Jarmo Kekäläinen.

The Athletic -lehden toimittajan Aaron Portzlinen mukaan Columbus on ollut yhteydessä Karlssonin leiriin. Toimittajan mukaan Ottawan pitää kuitenkin pienentää hintapyyntöään, jotta siirto Columbukseen olisi mahdollinen.

Portzlinen tietojen mukaan Columbus olisi tarjoamassa vaihtokaupassa mm. hyökkääjä Artemi Panarinia, jonka sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Tämä on kuitenkin sikäli riskihankinta, että venäläisen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.

Columbuksella on palkkakatossaan noin 14 miljoonaa dollaria tilaa, joten sen puolesta Karlsson mahtuisi joukkueen rosteriin. Siirron puolesta puhuu myös Kekäläisen ja Karlssonin yhteinen historia: Karlsson pelasi työsulkukaudella 2012–13 SM-liigaa Jokereissa, jonka toimitusjohtajana Kekäläinen tuolloin toimi.

Aaron Portzline

@Aportzline
The Athletic: Scratch Pad #3: Are the Blue Jackets in on Erik Karlsson? Is Sergei Bobrovsky not negotiating with #CBJ, either? Boone Jenner close to a four-year contract
theathletic.com/420589/2018/07…