Columbus Blue Jackets oli aiemmin mukana kilpajuoksussa Ottawa Senatorsin tähtipuolustajasta Erik Karlssonista. Nyt NHL-seuran suomalainen GM Jarmo Kekäläinen on ilmeisesti luopunut hankkeesta saada hänelle jo Jokereista työsulkukaudelta 2012–13 tuttu Karlsson sinitakkeihin.

Nyt Kekäläisellä riittää päänvaivaa joukkueen tähtihyökkääjän Artemi Panarinin kanssa. Columbus hankki venäläishyökkääjän vuosi sitten Chicagosta. Panarin takoi Columbukselle viime kaudella peräti 27+55=82 pistettä.

Venäläisen sopimus päättyy ensi kesänä, eikä tämä ole ainakaan vielä halunnut tehdä jatkosopimusta. Columbus haluaisi ilmeisesti tarjota Panarinille pitkää jatkopahvia.

Panarinin agentti Daniel Milstein on valottanut tilannetta The Athletic -lehden haastattelussa.

– Tässä ei ole kyse rahasta. Luulen, että he antaisivat Artemille 11 miljoonaa dollaria kaudesta, jos hän haluaisi niin. Olen lukenut juttuja 9 tai 10 miljoonasta. Mutta tilanne ei ole jäässä rahan takia. Jos soittaisin Jarmolle nyt, hän varmaankin ajaisi luokseni ja tekisimme sopimuksen, Milstein sanoo jutussa.

Näin Milstein ei kuitenkaan ole tekemässä. Sen sijaan tämä kertoo jutussa, että Kekäläisen ja Panarinin on tarkoitus tavata Euroopassa lähiviikkoina.

– Kyse on vain siitä, haluaako hän pysyä seuraavat kahdeksan vuotta Columbuksessa? Vain siitä tämä on kiinni. Jos olisi tarjottu kaksivuotista sopimusta, olisimme jo tehneet sen, Milstein kertoo.