Leijonissa Tanskan MM-kisoissa pelanneet Teuvo Teräväinen sekä Sebastian Aho ovat pian palaamassa takaisin NHL-seuraansa Carolina Hurricanesiin. Paluu joukkueeseen saattaa olla pieni järkytys, sillä Hurricanes on kokenut valtaisia muutoksia viimeisten kuukausien aikana.

Hurricanesin uudet tuulet alkoivat puhaltamaan tammikuun alussa, kun joukkue sai Tom Dundonista seuran uuden omistajan. Dundon on kertonut aikaisemmin, että hänen suurin tavoitteensa on tuoda kannattajamassat takaisin kotihallin tyhjään katsomoon. Lääke siihen löytyy menestyksestä, ja Dundon onkin lisännyt, että etenkin Aholla tulee jatkossa olemaan suuri rooli Carolinan tulevaisuudessa.

– Luulen, että joukkueen brändi on varmaankin ammattilaisurheilun häntäpäässä, erityisesti NHL:ssä. Kun meidän brändimme alkaa kehittymään, pelaajat kuten Sebastian Aho ja Andrei Svechnikov sekä uusi päävalmentaja Rod Brind’Amour määrittävät pian, mitä me olemme. Dundon kertoi Sportsnet:lle.

Uusi toimitusjohtaja

Huhtikuun alussa Carolina koki toisen ison muutoksen, kun joukkueen toimitusjohtaja vaihtui. Seuran uusi GM Don Waddell vastaa muun muassa seuran pelaajamateriaalista, ja hän onkin ehtinyt tehdä jo yhden ison pelaajakaupan.

Juhannuksen aikoihin Waddell teki ensimmäisen merkittävän peliliikkeensä ja vaihtoi hyökkääjä Elias Lindholmin sekä huippulupaavan Noah Hanifinin Calgary Flamesiin. Vaihdossa Carolina sai NHL:n puolustajaeliittiin kuuluvan Dougie Hamiltonin sekä nuoren Micheal Ferlandin.

Waddell paljasti ESPN-kanavalle, että seura aikoo pysyä kesän aikana aktiivisena ja uusia vaihtokauppoja on tulossa.

Uutta verta penkin taakse

Myös valmennusjohto vaihtui kauden jälkeen. Carolina antoi potkut päävalmentaja Bill Petersille, kun seura jäi jo yhdeksännen kerran putkeen pudotuspelien ulkopuolelle. Peters päätyi potkujen jälkeen Calgaryn penkin taakse, ja Carolina nimitti hänen jatkajakseen seuraikonin Rod Brind’Amourin.

Brind’Amour toimi joukkueen kapteenina kaudella 2005-2006, kun Carolina voitti Stanley Cup -mestaruuden. Mies lopetti pelaajauransa keväällä 2010, mutta jatkoi jo seuraavalla kaudella joukkueen taustoissa. Nyt Brind’Amour pääsee ensimmäistä kertaa pääkäskyttäjäksi ja on luvannut joukkueen taistelevan ensi kaudella pudotuspelipaikoista.

Carolina teki tuoreimman hankintansa eilen, kun Brind’Amourin apumieheksi valittiin Dean Chynoweth. Apuvalmentajalle NHL-pesti on ensimmäisen sitten kauden 2009-2010, kun hän valmensi New York Islandersissa. Viimeiset vuodet hän on työskennellyt yliopistosarja WHL:ssä pelaavan Kootenay Icen omistajana.

Isot muutokset johto- ja valmennusportaassa voivat tuottaa paljon ilon hetkiä Carolinassa. Vaikka kasvot ovatkin vaihtuneet viimeisten kuukausien aikana, Ahon ja Teräväisen rooli pysynee ennallaan. Kaksikko teki viime kaudella yhteensä 129 tehopistettä, ja vastaavia tehomääriä odotetaan myös lähestyvällä sesongilla.