Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi kerää parhaillaan suuria ylistyssanoja Pohjois-Amerikassa.

Vasta 18-vuotias hyökkääjä, joka allekirjoitti aiemmin tänä kesänä NHL-sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa, saa ESPN:n toimittaja Chris Petersiltä kehuja. Toimittaja vertaa Kotkaniemeä nimittäin Philadelphia Flyersin tähtihyökkääjä Claude Girouxiin.

– Kun olen katsonut Kotkaniemen pelaamista keskellä, näin välähdyksiä kavereista kuten ( (Aleksander) Barkovista ja (Anze) Kopitarista. En usko Kotkaniemen olevan yhtä hyvä puolustaja kuten nämä kaksi, ainakaan toistaiseksi, enkä tiedä kehittyykö Kotkaniemi siihen suuntaan, ESPN:n toimittaja Chris Peters toteaa.

– Siksi luulen hänen kallistuvan samanlaiseksi kuten Giroux. Kotkaniemi pelaa fyysisesti, metsästää kiekkoa todella hyvin ja hänellä on kyky käynnistää nopeita hyökkäyksiä. Hänessä on potentiaalia kahden suunnan hyökkääjäksi, toimittaja jatkaa.

Nuori suomalaishyökkääjä on noussut viime aikoina suurella kohinalla otsikoihin. Kotkaniemi varattiin NHL:ään koko tilaisuuden ensimmäisenä keskushyökkääjänä ja hänestä odotetaan tulevaisuudessa kovaa tekijää Canadiensin kokoonpanoon.

Porin Ässien kasvatti osallistuu tänä syksynä NHL-seuran leirille ja taistelee välittömästi pelipaikasta. Todennäköistä kuitenkin on, että hän tulee pelaamaan vielä yhden vuoden lainasopimuksella Suomessa.