Mikael Granlundin tuleva kausi on tärkeä koko Minnesota Wildin kannalta, arvioi kiekkomedia The Fansided.

26-vuotiaalla suomalaisella on nykyistä sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta. Granlund on osoittanut viime vuosina olevansa laadukas kärkiketjujen pelaaja NHL:ään. Kaksi yli 20 maalin kautta todistavat, että taso huipulla on vakiintunut.

Pohjoisamerikkalainen The Fansided uskoo, että Wild voi saada Granlundista vieläkin enemmän.

– Tämä on hänen uransa tärkein kausi. Granlund on osoittanut olevansa loistava pelaaja, mutta hänellä on vielä otettava askel joukkueensa todelliseksi johtajaksi, The Fansided povaa.

Samalla Wildin pitää tehdä iso päätös: onko Granlund palanen, jonka varaan seura haluaa rakentaa tulevaisuuttaan? Mikäli vastaus tähän on ei, nousee esille jopa yllättäviä ja villejä spekulaatioita.

– Granlund on tasainen yli 20 maalin mies. Hänen pitää todistaa arvonsa joukkueelle, muuten hänestä saattaa muodostua iso vonkale ensi vuoden siirtomarkkinoille, fanimedia täräyttää.

Hurjan heiton takana on Wildin sopimustilanne. Vaisu viime kevään pudotuspelimatka antoi signaaleja, jonka mukaan seuralla saattaa olla edessään isot muutokset.

– Tämä kausi kertoo, voiko joukkue taistella tosissaan Stanley Cupista. Vai pitääkö kokoonpano räjäyttää ja aloittaa uuden rakennus. Granlundin tekeminen määrittelee, onko hänestä joukkueen johtajaksi, The Fansided kirjoittaa.

Suomalainen tienaa 5,75 miljoonaa dollaria kaudessa. Nykyinen diili kattaa aina kevääseen 2020 asti.