Nuorten Leijonien tähtipuolustaja lähtee itsevarmana hakemaan pelipaikkaa NHL:stä – joukkueen toimitusjohtaja muistuttaa kuitenkin sarjan realiteeteista

© Kuva: Getty Images

Kesäkuussa NHL-tulokassopimuksen allekirjoittanut Nuorten Leijonien tähtipuolustaja Urho Vaakanainen kertoi hiljattain Leijonat.comille antamassaan haastattelussa, ettei ole lähdössä rapakon taakse nöyristelemään. (uutinen)

Tavoitteena on ottaa paikka Boston Bruinsin miehistöstä jo tulevalle kaudelle.

Bruinsilla on ensi kaudesta sopimus seitsemän NHL-puolustajan kanssa, joten mikään automaatio ei suomalaisen pelipaikka joukkueessa ole. Myös bostonilaisjoukkueen toimitusjohtaja Don Sweeney muistuttaa NHL.com/fi:lle nuorukaisen edessä olevista realiteeteista.

– Urho haluaa käyttää tilaisuutensa. Hän näyttää jäällä todella itsevarmalta. Hänen on kuitenkin ymmärrettävä se, että kilpailu harjoitusleirillä on todella kovaa, ja kaikki joutuvat käymään sen myllyn läpi, Sweeney toteaa.

Bruinsin johtoporras katsoo Vaakanaisen kohdalla jo kauemmas tulevaisuuteen ja odottaa hänestä yhtä puolustuksen kulmakivistä, kun joukkueen 41-vuotias kapteeni Zdeno Chara lopettaa peliuransa lähivuosina.

– Urho on pelannut jo pari vuotta korkealla tasolla miehiä vastaan. Hän tietää sen, mutta rima nousee koko ajan, Sweeney toteaa.