Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on vakuuttunut joukkueen kesän hyökkäyspään hankinnasta.

Vasta 19-vuotias Aleksi Heponiemi on kiinnostava nimi Liigaan. Pohjois-Amerikan junnusarjoissa hurjaa jälkeä tehnyt nuorukainen pelasi itsensä viimeistään viime kaudella myös NHL-seurojen mieleen. 119 pistettä WHL:ssä todisti, että nuorukainen pelasi kuin väärässä sarjassa.

Kärpät hyppäsi kesällä väliin ja teki sopimuksen nuoren huippulupauksen kanssa. Alku aikuisten kanssa on ollut lupaava.

– Kyllä kahteen ensimmäiseen kenttään tulee mahtumaan. Tuloksentekijänroolia ilman paineita on aseteltu hänelle. Roolia ja luottoa tulee kyllä saamaan. Hän on todella pelinopea kaveri päästänsä, kun hänen otteitaan katsoo niin on aivan kuin kala vedessä tässä meidän tyylisessä jääkiekossa, Manner paljastaa SuomiKiekko-sivuston haastatteussa.

Heponiemi on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. Manner ymmärtää, minkä takia nuorukaisesta on puhuttu paljon.

– Hän on todella määrätietoinen kaveri, kuvittelen että varmasti sellainen jota monet haluavat tulla katsomaan suomikiekossa. Haluaa tehdä maaleja, haluaa ratkaista, ja haluaa aina mennä kentälle. Uskaltaa todellakin tehdä niitä ratkaisevia ja hienoja syöttöjä.

Kärpistä NHL:ään?

Manner uskoo, ettei 19-vuotias Heponiemi ole välttämättä ainoa tulevaisuuden huippunimi, joka valitsee seurakseen Oulun Kärpät.

– Kyllä tykkään ajatella, että meidän pelityylillä ja peli-identiteetillä on ollut positiivinen vaikutus Aleksin seuravalinnassa. Meihin on alkanut sellainen imu tulla takaisin. Nuoret pelaajat, jotka haluavat pelata rohkeaa jääkiekkoa, ja ketkä tavoittelevat paikkaa NHL:ssä, kokevat, että Oulun Kärpät on hyvä paikka ponnahtaa Pohjois-Amerikkaan. Meillä on koko kaupungissa tietynlainen voittamisen kulttuuri, joten myös ympäristö ruokkii näitä tavoitteellisia nuoria urheilijoita eteenpäin.

Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.

Lähde: Lue koko SuomiKiekko-sivuston haastattelu tästä.