Suomalaislupaus Henri Jokiharju voi olla todellinen musta hevonen nappaamaan paikan Chicago Blackhawksin kokoonpanosta harjoitusleirillä.

The Athletic -lehden Blackhawksin toimittaja Scott Powers arvelee, että 19-vuotias suomalaispakki saa mahdollisuuden vielä NHL:ssä, mutta se ei välttämättä tapahdu vielä aivan tämän kauden alussa.

– En usko, että hän saa NHL-paikkaa. Hänen täytyisi vakuuttaa aivan kaikki, jotta se onnistuisi. Eikä tämä asia ole edes kiinni hänen peliesityksistään. Blackhawksilla ei vain yksinkertaisesti ole tilaa hänelle. En näe ketään puolustajaa, jonka he tiputtaisivat pois, toimittaja kertoo.

Powers arvelee, että Jokiharju tarvitsee pakkipariksi luotettavan ja meritoituneen NHL-pelaajan, joka pystyy tukemaan nuorta suomalaista. Mikä olisikaan siis parempi vaihtoehto kuin NHL:n kaikkien aikojen top-100 -pelaajiin valittu puolustaja Duncan Keith, jolla on tilillään myös kolme NHL:n mestaruutta.

– Mielestäni Keith olisi järkevää laittaa Jokiharjun pakkipariksi. Jokiharju pystyy luistelemaan ja pysymään Keithin perässä, kun taas Keith voi paikkailla tulokaspelaajan virheitä.