HELSINKI. Liigan avausinfossa nähtiin Liigan puolelta kiusallinen moka, kun Porin Ässät oli unohtunut kokonaan sarjan mainoslakanasta.

15 joukkueen sarjasta vain 14 eri joukkueen logot komeilivat isolla seinällä. Kun esittelyvuoroon pääsi lopulta Ässät, otti joukkueen päävalmentaja Mikael Kotkaniemi show’n haltuun.

– Hyvää illtapäivää kaikki! Liiga alkaa perjantaina 14.9. Mutta nyt en ole ihan varma, olemmeko me lainkaan mukana tässä sarjassa. Onko tämä joku kabinettipäätös?! Kotkaniemi hämmästeli virne naamallaan.

Tapaus nauratti sekä mediaa että kiekkoväkeä. Ilmeisesti porilaisjoukkue nähdään myös alkavalla kaudella Suomen pääsarjassa.

– Hyvin ollaan valmistauduttu. Mutta katsotaan, ollaanko mukana, Kotkaniemi velmuili.

HUPS! Ässien logo unohtui kokonaan Liigan infoseinästä. Kuvassa poseeraavat kaikki 15 päävalmentajaa.

Porilainen hulluus vuoteen 2018

Kotkaniemi itse aloittaa ensimmäistä kokonaista kauttaan porilaisten päävalmentajana. Kesken viime kauden aloitettu projekti ja vahva loppukausi antoivat käskijän mukaan uskoa porilaisleiriin.

– Siihen on turha tehdä mitään isoja muutoksia. Jalostetaan sitä parempaan suuntaan. Ja tietysti katsotaan, miten kausi lähtee liikkeelle. Reagoidaan asioihin, jos niihin täytyy reagoida, Kotkaniemi pohti.

Ässien yhteydessä puhutaan paljon porilaisesta hulluudesta. Vanha ajatusmaailma pelityylistä on monella tapaa seuran vahvuus.

– Porissa on vahva identiteetti, brändi ja tyyli. Ja sen kanssa ollaan myös voitettu jotain mestaruuksia. Se on eri asia, mitä porilainen hulluus on vuonna 2018. Täytyy pyrkiä päivittämään 70-luvulta tuttua peliä. Sellaisella ryminällä ei enää pärjätä – se on selvä. Nyt täytyy pystyä pelaamaan kiekon kanssa.

Liiga alkaa perjantaina. Ässät kohtaa heti sarja-avauksessa rakkaan vihollisensa Lukon. Peli Raumalla alkaa klo 18.30.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo