Liiga on langettanut yhden ottelun pelikiellon TPS:n Elias Karvoselle. Rangaistus koskee TPS:n ja Ässien välisessä ottelussa nähtyä tilannetta, jossa Karvonen taklasi Matti Lambergia selästä.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Karvosen toiminta täyttää selästä taklaamisen tunnusmerkistön. Delegaatio katsoo, että Karvosella on ennen suorittamaansa kontaktia riittävästi aikaa havainnoida Lambergin haavoittuva asema ja näin ollen taklauksella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa. Lisäksi delegaatio toteaa, ettei Karvosen suorittamassa kontaktissa ei ole kysymys hänen lausumassaan esittämässä vastustajan ”liimaamisesta laitaan” eikä vastustajan kaatuminen laitaan johdu taklattavan huonosta tasapainosta, Liigan verkkosivuilla kerrotaan.

Liiga luopui täksi kaudeksi vanhasta systeemistään, jossa pelaajan loukkaantuminen oli merkittävä tekijä rangaistusta annettaessa. Nyt ollaan siirrytty vastustajan piittaamattoman vaarantamisen arvioimiseen, jota tässä tapauksessa on nyt sovellettu ensimmäistä kertaa.

Karvonen kärsii rangaistuksensa tänään jäämällä sivuun TPS-Kärpät -ottelusta.