Viime viikolla farmikomennuksen takia karun pettymyksen kokenut Eeli Tolvanen vaikuttaa jokaisen luotsin unelmapelaajalta ainakin hänen asenteensa perusteella. AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin luotsi Karl Taylor kuvaili AHL:ään komennetun suomalaisen luonnetta NHL.com/fi:n haastattelussa.

– Häntä on erittäin helppo valmentaa, sillä hän ottaa ohjeet tosi hyvin vastaan. Hän todella haluaa kehittyä pelaajana. Hän haluaa olla joukkueensa avainpelaajia, ja hänen asenteensa on kohdallaan, päävalmentaja kehui Tolvasen ihailtavaa luonteenpiirrettä.

Farmiin passitettu suomalainen tietää, mistä hän voi ammentaa oppia. Tolvanen otti asiaan kantaa taannoin ennen AHL-komennustaan.

– Katselen, mitä huippupelaajat tekevät harjoituksissa sekä peleissä ja yritän oppia heiltä. Samaan aikaan yritän tehdä parhaani ja näyttää osaamistani.

NHL:n pienessä kaukalossa Tolvasen vyölle on kertynyt vasta kolme ottelua. Hän siirtyi Pohjois-Amerikkaan KHL-seura Jokereista kesken viime kauden.

Nashville Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette ymmärtää sen, että Tolvasella voi olla vaikeuksia sopeutua uuteen tilanteeseen.

– Pienessä kaukalossa pelaaminen on erilaista. 19-vuotiaan on ylipäätään vaikea sopeutua liigaan ja pystyä heti tekemään tulosta. Pienessä kaukalossa ei ole aikaa eikä tilaa, Laviolette muotoili.

Milwaukee Admirals aloittaa AHL-kautensa viikonloppuna Texas Starsia vastaan. Nashville Predatorsin avausvastus NHL:n puolella puolestaan on viikonloppuna New York Rangers.