Historiaa tekevä Leijonien vahti ollut huimassa pyörityksessä: ”Aikamoinen mediajuttuhan tästä tuli”

© Kuva: Leijonat.fi
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Maalivahti Meeri Räisänen, 28, teki viikolla suomalaista jääkiekkohistoriaa. Uraansa NWHL-joukkue Connecticut Whalen joukkueessa jatkavasta Räisäsestä tulee naisten NHL:n historian ensimmäinen suomalaispelaaja.

Vaikka siirto rapakon taakse on historiallinen ja nyt mediassa pinnalla, on Räisänen itse saanut sulatella sitä jo tovin.

– Ei tämä sillä tavalla ole uusi juttu, että sopimuksen kirjoitin kuukausi sitten, puhelimella tavoitettu olympialaisten ja MM-kisojen olympiapronssimitalisti valaisi Leijonat.comille tiistaina.

Räisänen on ollut suomalaismedioiden yksi puhuttavimpia nimiä tällä viikolla. Sen pelaaja myönsi itsekin.

– Aikamoinen mediajuttuhan tästä tuli, kun se julkistettiin. Kaverille sanoin, että on melkoinen mediaähky tällä hetkellä. Tänään (tiistaina) on saanut kommentoida ja rupatella.

Rapakon taakse siirtyvä suomalainen on siinä mielessä poikkeuksellinen naispelaaja, että hän on pelannut miestenkin sarjoissa. Miesten Suomi-sarjaa D-Kiekossa ja Kiekkokoplassa pelannut Räisänen on panostanut jääkiekkoon isosti.

– On varmasti tullut tehtyä oikeita asioita ja valintoja elämässä. Olen kuitenkin pistänyt urheilun etusijalle, toimeentulon ja koulutuksenkin edelle. Kiva, että nyt saan pelata niin sanotusti ammattilaisena, suomalainen painotti.

Komea askel ei ole ollut itsestäänselvyys. Siitä Räisänen lähetti kiitokset eri tahoille.

– Kaikki maalivahtivalmentajat, jotka ovat olleet matkan varrella, ovat tulleet poikien joukkueista. Iso kiitos menee heille, keitä matkan varrella on ollut ja ketkä ovat ottaneet minut tavallaan ylimääräisenä oppeihinsa ja jaksaneet käydä minun kanssa myös ylimääräisiä asioita läpi.

Räisäsen uusi askel on edessä suhteellisen nopeasti, sillä NWHL:n kausi starttaa jo loppuviikosta.

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?