Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen antoi Coloradon sarja-avauksessa huiman näytteen hyökkäyspään pelinlukutaidostaan. Suomalainen saalisti kauden avauspinnan liu’un päätteeksi syötettyään pikkumustan ahtaan näköisestä paikasta suoraan takatolpalla päivystäneelle Nathan MacKinnonille.

Rantanen oli 4-1-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä tehokas saldollaan 1+1.

Nuorten maailmanmestarin passista voitto-osuman iskenyt MacKinnon kehui joukkuetoveriansa.

– Mikko näkee jään mielettömän hyvin. Hän on loistava laitahyökkääjä. Hänellä on niin paljon työkaluja pelissään, että on etuoikeus pelata hänen kanssaan, kanukkitähti hehkutti NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Suomalaisen suorituksen kovuudesta kertoo myös se, että hän sai kehuja lisäksi varsin yllättävästä suunnasta.

– Tilanne näytti siltä, että siinä ei olisi ollut tilaa syötölle. Rantanen antoi loistavan syötön, joten hän on uhka. Hyvät pelaajat luovat hyviä tilanteita, Wildin maalia vartioinut Devan Dubnyk ylisti.

Coloradon kausi jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. Silloin vastaan asettuu Philadelphia Flyers.