NHL-uransa kymmenessä ensimmäisessä kamppailussa tehot 1+2=3 iskenyt Miro Heiskanen ihastuttaa Pohjois-Amerikassa. Suomalainen keräsi huimat kehut ja arviot niin joukkuekaveri Marc Methotilta kuin päävalmentaja Jim Montgomeryltä ja GM Jim Nilliltä.

– Heiskasesta tulee vielä supertähti tähän liigaan. Toki siihen menee vielä aikaa ja tämä on vain minun mielipiteeni, mutta Miro on yksi niistä pelaajista, jotka nousevat vielä huipulle. Hän luistelee sulavasti, on taitava, ja hänen itseluottamuksensa on kova noin nuoreksi kaveriksi, NHL:ssä kaudella 2006-07 debytoinut Methot arvioi NHL.com/fi:n mukaan.

Suomalaisen vertaaminen erääseen supertähteen saa ihon kananlihalle.

– On hauskaa seurata hänen kehitystään tulevina vuosina, sillä hän muistuttaa peliälyltään ja kiekolliselta varmuudeltaan (Erik) Karlssonia, ruotsalaisen rinnalla aikoinaan pelannut kanukki latasi.

Kovan, mutta toisaalta täysin realistisen oloinen oli myös luotsi Montgomeryn arvio suomalaisen tulevaisuudesta.

– Mirosta tulee vielä vähintään 40 tehopisteen mies tähän liigaan. Hän pelaa tulevaisuudessa 28 minuuttia per ottelu ja kohtaa vastustajien parhaat pelaajat, kunhan saa hieman lisää voimaa.

Ihmeissään alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin otteista on myös GM Nill.

– Miron luistelu on hämäävän hyvää. Hän liukuu erinomaisesti ja on todella rauhallinen eikä herätä huomiota. Mutta kun katsoo hänen pelaamistaan tarkemmin, hänen tekemistään ei voi olla ihmettelemättä. Hän tekee aina oikeita ratkaisuja eikä tunnu ottavan paineita missään tilanteessa.

Nelinkertainen Stanley Cup -voittaja Nill näkee, että Heiskanen on nyt hyvässä kasvuympäristössä.

– Methot pelasi aiemmin Karlssonin parina, joten hänellä on kokemusta Miron kaltaisista pelaajista. On tärkeää, että Mirolla on vierellään kokenut kaveri, joka voi opastaa häntä eri tilanteissa.