Kuten NHL:ää seuraava yleisö tietää, on Colorado Avalanchen Mikko Rantanen päässyt valtaviin liekkeihin syksyn aikana. Suomalainen on pistepörssin kärki saldolla 5+16=21, ja lähellä ovat myös ketjukaverit.

Nathan MacKinnon on paukuttanut tehot 9+9=18, joilla irtoaa pörssin kolmossija. Duoa täydentää kuudentena keikkuva Gabriel Landeskog (10+6=16). Kolmikko on ainoa, joka on ylittänyt joukkueen sisällä kymmenen tehopisteen rajan.

Kun trion saldo on yhteensä 24+31=55, ja Avs on tehnyt samalla 41 maalia, on kolmikon merkityksen tärkeys joukkueelle sanomattakin selvää.

Minnesota Wildin Mikael Granlund kertoi joukkueiden pelin jälkeen viikonloppuna lyhyen, mutta hyvin ytimekkään näkemyksensä ketjun vireestä.

– Se on ehdottomasti paras ketju maailmassa juuri nyt, tällä kaudella tehot 5+5 tehnyt Wild-tähti summasi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Suomalaisten joukkueista Colorado jatkaa kauttansa vasta perjantaina aamuyöstä, Minnesotan seuraava ottelu on ohjelmassa puolestaan varhain keskiviikkona.