Florida Panthersin tuore kippari Aleksander Barkov johdattaa joukkonsa tänään torstaina taatusti ikimuistoiseen otteluun. Pantteripaidat kohtaavat kapteeninsa ”kotihallissa” suomalaisyleisön edessä Patrik Laineen tähdittämän Winnipeg Jetsin.

NHL:ssä kuudetta kauttaan pelaavan Florida-tähden ura on ollut nousujohteinen. Pisteet ovat nousseet yhtä sesonkia (2016-17) lukuun ottamatta aina ja lisäksi myös vastuu on noussut. Barkov sai viime kauden paitaansa apukapteenin virasta kertovan A-kirjaimen, ja nyt rinnuksia komistaa C-kirjain.

Kipparin kunnia ei ole näyttänyt ainakaan toistaiseksi olevan minkäänlainen ongelma Barkoville.

– Se on uusi rooli hänelle. Luulen, että hän on kasvanut siihen. Hänellä on ympärillään hyvä ryhmä auttamassa, luotsi Bob Boughner mietti NHL.comin mukaan.

Joukkuekaveri Mike Mathesonin mukaan suomalaiskapteeni on ehkä jossain seurassa ujo. Kopissa se ei kuitenkaan mitä ilmeisemmin näy.

– Hän on ujo henkilö. Mitä paremmin hänet tuntee, sitä enemmän hän tulee ulos kuorestaan. Ja mitä enemmän hänet tuntee, sitä hauskemmaksi hän heittäytyy. Hän on todella menevä kaveri, kanadalaispakki valotti Barkovin luonteesta.

– Tietenkin minun on puhuttava ja oltava mediankin kanssa hieman enemmän, suomalainen itse tuumi.

Suomalaissentteri on nauttinut kapteenin virasta nyt yhdeksän runkosarjapelin ajan. Floridan alkukausi on tuloksellisesti ollut vaikea.

– Olen varma, että hän saattoi tuntea alkukaudesta olonsa hieman hermostuneeksi. Luulen, että hän on nyt paljon hyvinvoivampi, Matheson arveli viitaten jossain tilanteissa ilmeisen ujoon, mutta sittemmin NHL-arkeen tänäkin syksynä todistetusti hyvin päässeeseen kippariin.

Barkov marssittaa Panthersin Jetsin kimppuun tänään torstaina sekä huomenna perjantaina. Kummatkin pelit alkavat kello 20 ja Leijonat.com-sivusto on paikan päällä Helsingissä.