Suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen on kaikessa hiljaisuudessa ansainnut itselleen paikan Columbus Blue Jacketsin pelaavasta kokoonpanosta.

Hännikäinen aloitti kautensa istuen viidessä avausottelussa katsomossa, mutta on noussut sen jälkeen upeasti Blue Jacketsin pelaavien miesten joukkoon. 25-vuotias energiahyökkääjä on pelannut keskimäärin ottelua kohden 10 minuuttia ja 28 sekuntia, joka on yli kaksi minuuttia isompi keskiarvo kuin hänen kolmella viime kaudellaan.

– Ihan rehellisesti, tähän ei ole mitään taikatemppuja. Ei ole mitään vipua, jota olisin vääntänyt. Teen vain kovaa töitä ja asioita joita olen ennenkin tehnyt, joten nyt sain mahdollisuuden. Olen pystynyt pelaamaan omaa peliäni – eli tekemään asioita mihin pystyn, Hännikäinen kertoi Columbus Dispatch -lehden haastattelussa.

Hännikäisen tärkein rooli joukkueessaan on olla energinen alempien ketjujen hyökkääjä, joka terrorisoi vastustajan pelaamista.

– On vaikeaa olla se jätkä. Kun mahdollisuus aukeaa – minuuttini ovat kuitenkin rajalliset, joten minun täytyy saada siinä ajassa jotain aikaan. Se on vaikeaa, Leijonista tuttu hyökkääjä valaisee.

Hännikäinen hoiti viikonlopun Los Angeles Kings -ottelussa työnsä loistavasti, kun hän onnistui pääsemään tähtipakki Drew Doughtyn ihon alle kahdella kovalla taklauksellaan. Doughty ei ollut iskuista mielissään ja antoi Hännikäisen totisesti kuulla sen seuraavassa aloituksessa.

– Oi kyllä, hän piti minusta. Se oli hauskaa. Se oli hyvä asia. On mahtavaa päästä jonkun ihon alle. Se tekee pelaamisesta niin paljon hauskempaa, Hännikäinen virnisteli.