Jesse Puljujärven kolmas kausi NHL:ssä on käynnistynyt ikävissä merkeissä. 11 ottelussa suomalaishyökkääjä on saanut tililleen vain yhden maalin ja tehotilasto on viisi astetta pakkasen puolella.

Ei ollutkaan iso yllätys, kun Puljujärvi lensi yhdessä hyökkääjä Kailer Yamamoton kanssa AHL:ään. Hyvät otteet harjoitusotteluissa eivät kantaneet NHL:n puolelle.

– He ovat molemmat 20-vuotiaita. He molemmat ansaitivat mahdollisuuden aloittaa ylhäällä harjoitusleirin perusteella. Mutta me kaikki tiedämme, että liiga aina kovenee, kun pelejä tulee viisi, kymmenen tai viisitoista. Me näimme, että he eivät olleet yhtä tehokkaita kuin harjoituskaudella, valmentaja Todd McLellan kommentoi Sportsnetille.

Oilersin GM Peter Chiarelli on joukkueen päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla. Puljujärven onnistumiset ovat olleet tiukassa hyvän harjoituskauden jälkeen.

– Valitettavasti se ei näkynyt NHL:ssä. Mutta hänen pelissään oli kyllä myös hieman kypsyyttä, ja meidän täytyy saada se takaisin. Se on helpompi tehdä farmissa isommilla minuuteilla ja paremmalla liikkumavaralla, Chiarelli sanoi.