KHL:n läntisessä konferenssissa viimeistä edelliseksi vajonneen Severstal Tsherepovetsin luotsina vuodesta 2016 toiminut Aleksander Gulyavtsev jättää joukkueen. Viime kaudella pudotuspeleihin juuri ja juuri yltänyt, mutta sieltä heti laulukuoroon SKA Pietarin toimesta lähetetty joukkue vaeltaa nyt neljän ottelun tappioputkessa.

Viimeinen sinetti Gulyavtsevin potkuille oli ennen maajoukkuetaukoa pelattu kamppailu Jokereita vastaan. Helsinkiläiset voittivat vierasmittelönsä numeroin 4-0. Neljän ottelun tappioputki myös alkoi narripaitoja vastaan (2-3), ja noiden pelien välissä käkättimeen tuli lisäksi Dinamo Riikalta luvuin 0-3 sekä Nizhni Novgorodilta vielä tylymmin (2-7).

Nyt uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Suomestakin tuttu, reilu viisikymppinen Pavel Torgajev.

Venäjän Borissa syntynyt ja hyökkääjänä urallaan pelannut tuore luotsi pelasi maassamme kausina 1992-95 Kiekko-67:n, TPS:n ja JyP HT:n pelipaidoissa. Torgajev teki jokaisessa joukkueessa runkosarjan peleissä päälle 30 pinnaa.

Severstalin osalta sesonki jatkuu tänään maanantaina Admiral Vladivostokia vastaan ja torstaina vastassa on taas Jokerit Helsingissä. Tsherepovetsissa ei pelaa suomalaisia.

Lähteet: Severstalin kotisivut, SuomiKiekko