TPS:ssä toisella kaudellaan 16 liigaottelussa tehot 3+7=10 mättäneen Kaapo Kakon monivaltaisuus ihastuttaa. Suurlupaus saattaa tehdä ensi kesänä historiaa olemalla mahdollisesti NHL:n kautta aikain ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus.

– Hän on vaarallinen joka kerta jäällä ollessaan ja myös vastuullinen puolustuspelaamisessa, Euroopassa NHL:n kykyjenetsijöitä auttavan European Scoutingin johtaja Göran Stubb arvioi NHL.com/fi:n mukaan.

Etenkin hyökkäyspään tekeminen ällistyttää, vaikka Kakko osaa myös puolustaa.

Joskus nuoren maagiset syötöt ovat olleet sitä luokkaa, että joukkuekaverit ovat latoneet kiekosta ohi passien yllätyksellisyyden takia.

– Hän ymmärtää peliä erittäin hyvin, on erinomainen kiekon kanssa, voittaa kaksinkamppailuja, on vahva laitaväännöissä, ja hänellä on hyvä valikoima erilaisia vetoja. Hän pelaa samalla lailla kuin ikäistään paljon vanhemmat pelaajat, Stubb jatkoi.

Stubbin kommenttien jälkeen on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa Kakosta. Suomalainen on, jos ei aivan täydellinen, niin ainakin lähellä sitä kokonaisvaltaisuutensa takia.

Kakko tietää itsekin, missä hän kehityksensä kanssa menee. Hyökkääjä on siinä mielessä poikkeuksellinen, että hän sanoo asiat suoraan eikä ole turhan vaatimaton.

– Ehkä Liigassa se on yllättänyt, että itse saa paikkoja. Totta kai se on hyvä juttu. Vauhti ei ole niin kova, ettei itse pystyisi pelaamaan. Paikkoja on tullut, TPS-lupaus sanoi Leijonat.com-sivustolle aiemmin syksyllä Lahdessa.