NHL:ssä yhteensä noin 1 400 ottelua pelannut ja uransa kauteen 2006-07 Colorado Avalanchen paidassa lopettanut legenda Pierre Turgeon on hämillään Avsin nykyisen johtajaketjun liekehdinnästä.

Mikko Rantasen tähdittämä trio on ollut läpi syksyn mahtavassa vireessä. Suomalainen on löytänyt yhdessä Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin kanssa punaisen langan, ja trio on pitänyt siitä kiinni komeasti.

– He ovat todella valmis paketti. Kolme erilaista pelaajaa, jotka täydentävät toisiaan upealla tavalla. Heillä on nopeutta, maalinedusvoimaa ja taitoa, ja he toimivat yhteen vahvasti. He ovat todella hyviä kiekon kanssa ja armottomia kiekottomina pyrkiessään riistoihin, NHL-legenda kehui NHL.comin suomenkielisten sivujen mukaan.

Pistepörssissä kakkosena tehoin 6+20=26 keikkuva Rantanen on ollut loistava pelintekijä, jonka osoittaa todeksi massiivinen syöttömäärä. Nelospaikkaa miehittävä MacKinnon (11+13=24) ja kahdenkympin hujakoille yltävä Landeskog (11+8=19) ovat puolestaan kantaneet vastuun maalinteosta.

Kyseinen trio miehittää luonnollisesti myös Avsin sisäisen pistepörssin kärkipaikkoja. Näiden miesten johdolla muiden coloradolaisten komppaamana joukkueessa voi mikä vaan olla mahdollista menestystä mietittäessä.

– He ehkä yllättivät viime kaudella päästessään pudotuspeleihin, mutta taitotaso oli korkealla ja maalivahtipelaaminenkin kohdallaan. Ne ovat tietenkin aina menestymisen ehto, Turgeon tiesi sanoa.