Kanadalainen televisiokanava TSN otti eräässä artikkelissaan kantaa Edmonton Oilersissa pienelle vastuulle jääneen Jesse Puljujärven tilanteeseen. Sivuston mukaan yksi suurimmista kysymyksistä on se, että ”voiko suomalainen vielä löytää tiensä Oilersiin vai onko hän toisinto Nail Jakupovista?”

Edmonton Oilersin kesän 2012 ykkösvaraus Jakupov pelasi joukkueessa neljä kautta varsin karmein tilastoin. Ykkösvarauksen paras kausi Oilersissa toi 35 pistettä tehotilaston jäädessä joka kausi miinukselle. Hirvittävin lukema oli -35.

– Yhä kaksikymppinen Puljujärvi on osoittautunut paljon monipuolisemmaksi kuin Jakupov, sivusto latasi.

Suomalainen varattiin Edmontoniin juhannuksena 2016 neljäntenä, joten siinä mielessä näkemys kuulostaa mahtavalta ykkösvaraukseen verrattuna. Vasten Jakupovia, Puljujärven tehotilasto on pysynyt kurissa sen näyttäessä 104 NHL-ottelun jälkeen lukemaa -1.

Monipuolisuus olisi se asia, mitä Oilers nyt tarvitsee. Kun joukkueen sisäisen pistepörssin kolmen kärjen pelaajat ovat ainoat kaksinumeroisen pistemäärän latoneet soturit, ovat tehot jakautuneet liian suppeasti.

– Luottamuspula Puljujärveä ja (Kailer) Yamamotoa kohtaan luo merkittävän reiän joukkueeseen.

Joukkueessa on laitahyökkääjistä huutava pula lukuunottamatta tehokasta saksalaista Leon Draistilia.

– He tarvitsevat Puljujarveä ja Yamamotoa, jotka voisivat auttaa oikean laidan epäkohtia.

Edmontonin edellisessä pelissä joukkueen oikeat laiturit olivat hyvin tehoja latoneet Draisaitl sekä heikosti esiintyneet Alex Chiasson, Ty Rattie ja Zack Kassian. Nämä viimeisenä mainitut kolme pelaajaa ovat iskeneet yhteensä vain yhdeksän maalia.

Oilers puolestaan on tehnyt 52 häkkiä, joka on pienempiä määriä koko läntisessä konferenssissa. Kun ykköstähti Connor McDavid on nakuttanut 26 pinnaa ollen mukana keskiarvollisesti joka toisessa maalissa, on hyökkäyksen tulivoima todellakin liian suppea.

Sekä Puljujärvi että Yamamoto ovat nyt farmissa Bakersfield Condorsin matkassa.