Mikko Rantanen palasi viime yönä NHL:n pistepörssin johtoon. Hän tykitti upeat 1+2 tehot Boston Bruinsin verkkoon. Colorado Avalanchen ykkösketju oli niin komeaa, ettei parhaasta ketjusta ole enää kysymystäkään.

18 pelatun ottelun jälkeen Rantasella on kasassa huimat 29 tehopistettä. Vastaavassa ottelumäärässä kukaan ei ole yltänyt samanlaiseen pistemäärään koko Coloradon historiassa.

Entistä ennätystä piti hallussaan ruotsalaislegenda Peter Forsberg. Hän iski kaudella 1995-96 tehopisteitä 28 kappaletta kauden ensimmäisissä 18 ottelussa. Tuohon aikaan maaleja syntyi NHL:ssä huomattavasti enemmän, joten se nostaa Rantasen suorituksen arvoa entisestään.

StatsCentre

@StatsCentre
Chalking up 1G-2A for the @Avalanche vs the Bruins Wednesday, Mikko Rantanen not only leads the NHL in points but also has the most by any Avs player by this criteria