Porista kuuluu kummia. Ässät ilmoitti aiemmin tässä kuussa lähtevänsä tulevaisuuden haasteisiin kolmen valmentajan taktiikalla. Pasi Kaukorannan on määrä valmentaa kuluva kausi loppuun. Kausiksi 2019-21 puikkoihin hyppää Tanskassa valmentava Jari Pasanen ja hänen jälkeensä vastuun ottaa kolmas mysteerimies, josta ei vielä kerrottu sen tarkemmin.

Nyt Ässille on selvinnyt, että Pasasen sopimus Tanskassa kattaa vielä seuraavankin kauden ajan. Hän ei siis ole vapailla markkinoilla, eikä pääse valmentamaan porilaisjoukkuetta.

– Olen tietysti äärimmäisen pettynyt, kun asia kääntyi näin. Olemme jo käynnistäneet uuden päävalmentajan kartoitustyön, toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Valmentajaseikkailussa on vaikea pysyä perässä. Onneksi tanskalaisseura Frederikshavn White Hawks ja Porin Ässät laativat asiasta yhteisen tiedotteen, jossa syyt sekamelskasta on yhteisesti vieritetty tanskalaisseuran kontolle. Voit lukea tiedotteen alta.

Frederikshavn White Hawks:in hallitus oli saanut tiedon Ässien kiinnostuksesta palkata Jari Pasanen päävalmentajakseen ja Pasanen oli saanut seuran hallituksen luvan matkustaa Suomeen ja neuvotella Porin Ässien kanssa. Valitettavasti kaikki osapuolet Tanskassa eivät olleet tietoisia Pasasen sopimuksessa olleesta optiosta kaudelle 2019 – 2020.

Frederikshavn White Hawks ottaa täyden vastuun ja myöntää toimineensa virheellisesti päästäessään Jari Pasasen neuvottelemaan sopimuksen kaudelle 2019 – 2020 Porin Ässien kanssa. Seura on pahoillaan Ässille koituneesta haitasta ja Frederikshavn White Hawks ja Porin Ässät ovat tehneet asiasta sopimuksen, jonka yksityiskohtia seurat eivät kommentoi julkisuudessa.