Maali- ja pistetilinsä NHL-kaukaloissa viime yön voitto-ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan avannut Nashville Predatorsin laitahyökkääjä Eeli Tolvanen sai ottelun jälkeen korvia hivelevää suitsutusta myös päävalmentaja Peter Laviolettelta.

Varsinkin illan ykköstähdeksi kauden ensimmäisessä NHL-ottelussaan valitun ja tehot 1+1 nakuttaneen 19-vuotiaan maalintekopotentiaali oli konkarivalmentajan mieleen.

– Hänen maalintekotaitonsa on ilmiselvää silloin kun hän saa maalin edessä tuollaisia mahdollisuuksia kuin tänään, Laviolette kehuu nuorta suomalaista Predatorsin nettisivuilla.

– Tapa, jolla hän liikkui ollessaan jäällä oli loistava. Hän teki hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Kaikkiaan hieno ottelu. Hän vaikutti kypsemmältä ja kokeneemmalta kuin harjoitusleirillä. Hän on totisesti tehnyt töitä osa-alueilla, joita hänen täytyi parantaa, päävalmentaja jatkoi.

Uransa neljättä NHL-ottelua pelannut Tolvanen pääsi kokeilemaan NHL-vauhtia laihoin tuloksin viime kauden lopulla. Kauden alun AHL-seura Milwaukee Admiralsia edustanut suomalainen iski 21 AHL-ottelussa tehot 4+7.

Tolvasen pelipaikka ylhäällä tuskin on uhattuna ainakaan hetkeen, sillä Predators ilmoitti tähtihyökkääjänsä Filip Forsbergin joutuvan sivuun kaukaloista seuraaviksi 4-6 viikoksi. Myös joukkueen tähtisentteri Kyle Turris sekä ruotsalaislaituri Viktor Arvidsson puuttuvat tällä hetkellä Predators-hyökkäyksestä.

Katso Tolvasen uran avausmaali täältä:

NHL

@NHL
Simply superb.

Congrats to @eeli1999 on his first NHL goal. #NHLFirsts