Nuorten Leijonien leiriryhmä vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoihin julkistettiin tänään. Jälleen kerran Suomella on nuorten lahjakkuuksien turnauksessa laadukas nippu.

Kisoja odotellessa Leijonat.comin toimitus on päättänyt käydä valitut pelaajat läpi ja nostaa esiin ne yksilöt, joita kannattaa seurata suurennuslasin kanssa. Näistä nimistä kuullaan tulevaisuudessa vielä paljonkin.

Aleksi Heponiemi, Kärpät

Aleksi Heponiemi oli yksi kesän mielenkiintoisimmista Liiga-värväyksistä. 19-vuotias laitahyökkääjä oli pelannut edelliskauden juniorisarja WHL:ssä. Runkosarjan 57 ottelussa Heponiemi takoi uskomattomat tehot: 28+90=118.

Juniorikiekko on kuitenkin oma lajinsa miesten sarjoihin verrattuna. Kaikki nuoret tehopyssyt eivät pysty vastaamaan huutoon, kun peli muuttuu fyysisemmäksi ja tiukemmaksi. Heponiemi todisti, ettei kuulu tähän ryhmään. Hän on ollut yksi Kärppien parhaita pistemiehiä tehden 25 ottelussa tehot 6+16. Nuoresta iästä huolimatta hän ei ole ainoastaan Liiga-tason pelaaja, hän kuuluu Liigan eliittiin.

Kaapo Kakko, TPS

Kaapo Kakko on ollut yksi Liiga-syksyn isoimmista puheenaiheista. Vasta 17-vuotias hyökkääjä pelaa miesten seassa kuin kokenut konkari. Monet Pohjois-Amerikan asiantuntijat ovat verranneet Kakkoa ruotsalaislegenda Peter Forsbergiin eikä ihme.

Kakolle kisoissa on kenties yksilönä kaikkien suurin panos. Hän taistelee kuumasti ensi kesän NHL-varaustilaisuuden ykkösnimen tittelistä yhdysvaltalaisen Jack Hughesin kanssa. Kakko pelaa seuratasolla miehiä vastaan, mikä tuo hänelle jo etua kilpailijaansa verrattuna. Jos suomalaishyökkääjä onnistuu päihittämään Hughesin vielä kansainvälisissä kaukaloissa, on ensimmäisen ykkösvarauksen tuleminen Suomeen enemmän kuin lähellä.

https://www.youtube.com/watch?v=FaLG_Mq23ns

Anttoni Honka, JYP

Anttoni Honka aloitti Liiga-kautensa enemmän kuin tehokkaasti. Samettisesti luisteleva puolustaja nakutti ensimmäissä otteluissaan vakuuttavasti pisteitä, mutta seinä tuli nopeasti vastaan. Huippulupaus heitettiin 15 Liiga-ottelun jälkeen Mestikseen ja sielläkin seitsemässä ottelussa tilille on tullut vain yksi syöttöpiste.

Pienikokoisen Hongan on odotettu olevan kiekkoilijaperheensä paras lupaus. Isoveli Julius varattiin Dallas Starsin toimesta ykköskierroksella kesällä 2014. Jos Anttoni Honka ei löydä itseluottamustaan pian, hänen nimeään tuskin huudetaan ensimmäisellä kierroksella. Työkalut hänellä on valmiina. Ne täytyy vain saada käyttöön.

Jesse Ylönen, Pelicans

Jesse Ylönen varattiin viime kesänä NHL:ään toisen kierroksen ensimmäisten pelaajien joukossa. Monet kykyjenetsijät arvelivat suomalaishyökkääjän menevän jo ensimmäisen kierroksella, mutta toisin kävi. Tällä kaudella Ylönen on pelannut Pelicansissa. 26 ottelussa hyökkääjä on tehnyt tehot 5+3, mutta hänen taidoillaan olisi ollut lupa odottaa parempaakin.

Pelaajatyypiltään Ylönen on maalintekijä. Hänellä on erinomainen laukaus, jonka käyttämiseen ei ole löytynyt vielä miesten peleissä tarpeeksi tilaa. U20-kaukaloissa voi odottaa tuhoisampaa jälkeä.

Rasmus Kupari, Kärpät

Kykyjenetsijät pitivät Rasmus Kuparia pitkään viime kesän parhaana suomalaispelaajana. Kotkalaisen osakkeet kuitenkin laskivat tasaisen tappavasti pitkin kautta. Lopulta hänet varattiin numerolla 20.

Tällä kaudella Kupari on lunastanut odotettua potentiaaliaan. Hän on tehnyt vakuuttavat 8+12 tehot Kärpissä. Nuorten MM-kisat ovat erinomainen mahdollisuus näyttää, miten hän pärjää ikäluokkansa parhaimpia vastaan. Viime vuonna hän jäi viidessä ottelussa kiikaritehoille.