Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen on ollut ehkä kirkkain tähti useasta NHL:ssä loistavasta suomalaispelaajasta syksyn aikana. Nuorten maailmanmestari on nakuttanut 27 pelissä ällistyttävät tehot 11+34=45 pistekeskiarvon näyttäessä lukemaa 1,66.

Koska nyt runkosarjaa on jäljellä 55 pelin verran ja Rantasella on matkaa sataan pisteeseen saman verran, on suomalaisella aidosti mahdollisuudet kyseisen rajapyykin rikkomiseen.

Jos Nousiaisista lähtöisin oleva pelaaja pysyy terveenä ja edes jollain tavalla alkukauden tasollaan, kirjauttaa hän kolminumeroisen pistemäärän ensimmäistä kertaa urallaan.

Mainitun rajan rikkominen olisi todella kova temppu, sillä esimerkiksi viime kaudella runkosarjassa kolminumeroiseen pistemäärään pääsi kolme pelaajaa. He olivat Connor McDavid (41+67=103), Claude Giroux (34+68=102) ja Nikita Kutsherov (39+61=100).