Lähestyvät alle 20-vuotiaiden MM-kisat vaikuttavat myös liigajoukkueiden rostereihin, kun sarjassa ei vietetä kilpailuiden aikaan taukoa. Nyt pudotuspelipaikasta tiukasti vääntävä Rauman Lukko tiedotti mm. kotisivuillaan hankkineensa maalilleen Pekka Tuokkolan.

Alkukauden JYPissä torjunut veskari saapuu paikkaamaan raumalaisten maalivahtivajetta kuukauden pestillä. Viime viikolla niin uransa ensimmäisen nollapelin pelannut kuin ensimmmäisen maalinkin kiskaissut veskari Lassi Lehtinen on MM-kisajoukkueen mukana.

Pätkäsopimus pitää Suomen mestarin Raumalla ajan 14.12.2018 – 12.1.2019.

– Löysimme tähän kohtaan erinomaisen hyvän ratkaisun. Saamme joukkueeseemme kokeneen suomalaisen maalivahdin, joka on pelannut ja harjoitellut alkukauden aktiivisesti joukkuearjessa. On iso etu, että hän on sitä kautta valmis ja pystyy hyppäämään tolppien väliin jos tarve vaatii, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoi.

Urallaan useammaskin eri Euroopan maassa torjunut 35-vuotias veskari ei päässyt JYPissä ehkä ihan parhaaseen iskuunsa. Pikkumustat tarttuivat kolmessa pelissä 88,4 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,36.

– Haluamme mahdollistaa tammikuussa Lassille aikaa toipua aikaerosta ja kisoista. Se, että Tuokkolan sopimus jatkuu tammikuun toisen viikon lopulle, tarjoaa Lassille varmasti pehmeämmän laskun, Sahlstedt näki.

– Tässä voittavat sekä Lukko että Tuokkola. Me saamme hyvän, meritoituneen maalivahdin tuuraamaan Lassia. Meillä osuu heti joulun jälkeen kolme ottelua neljään päivää, joten tähän ajanjaksoon osuu yksi todellinen niin sanottu härkäviikko. Tuokkola on etsinyt itselleen oikeaa paikkaa ja nyt hän saa hyvän paikan näyttää osaamistaan.

Lukon osalta kausi jatkuu keskiviikkona Jukureita vastaan.