Carolina Hurricanesin suomalaistähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät vaihteeksi pisteille 4-1-voittoon päättyneessä Anaheim Ducks -mittelössä.

Yhden osuman iskenyt Aho katkaisi pelissä kahden ottelun pisteettömän putken, Teräväinen puolestaan sai kahdella syöttöpinnalla viisi kamppailua käsittäneen pisteettömän putken poikki.

Kamppailussa suomalaisten pisteitä enemmän puhutti viime hetkien tilanteet. Ahon osumasta syntyi melkoinen torikokous sitä edeltäneiden tapahtumien takia.

Kotijoukkueen pelaajat nimittäin hyökkäsivät tällä kaudella pisteet 8+19=27 latoneen hyökkääjän kimppuun heti, kun hän oli iskenyt pikkumustan tyhjänä ammottaneeseen reppuun.

Kimppuun hyökkäämisen motiivi ei ollut esimerkiksi tyhjään tehdyn maalin tuulettaminen eli pelin ja vastustajan epäkunnioittaminen tällä tavoin, vaan suomalaisen aiemmin antama töötti. Hän kolautti Anaheimin Adam Henriqueta päähän yläkropallaan.

Tilanne suivaannuutti niin pahasti, että Ducks- ja Hurricanes-pelaajat olivat toistensa kimpussa osuman jälkeen.

Maalin syntyajassa pöytäkirjaan merkattiinkin lopulta useampi jäähy, kun Anaheimista kakkua sai kolme pelaajaa ja Hurricanesista kaksi – Aho mukaan luettuna. Suomalaisen kakkosen syy oli huitominen, tilanteen muut pelaajat saivat kakkosia, vitosia ja kymppejä väkivaltaisuudesta ja tappelemisesta.

Ahon osuman ja pätkän sen jälkeisistä nahinoista näet painamalla tätä.

Kuohuttavasta episodista kirjoitti Suomessa ensimmäisenä MTVuutiset.