Suomalaistähdet ovat ottaneet NHL:ssä valtavaa roolia esimerkiksi Colorado Avalanchen pistelinko Mikko Rantasen, Toronto Maple Leafsin pikakiituri Kasperi Kapasen, Dallas Starsin pakkilupaus Miro Heiskasen ja Nashville Predatorsin konkarivahti Pekka Rinteen johdolla.

Vaikka sinivalkoisille on onnistumisia tullut laajasti, on etenkin sarjan pistepörssin kärjessä järjettömin tehoin 15+41=56 keikkuva Rantanen ollut huimassa iskussa. Suomalaisen suosiosta painavaa tekstiä kertoo se, että nyt eräs fani toivoo vain yhtä asiaa jouluksi.

– Kaikki, mitä haluan jouluksi, on Mikon hattutemppu!… Ja kiekon, fani oli kirjoittanut plakaattiin.

NHL:n viralliselle Instagram-tilille lisätty kuva on varsin mairitteleva miettiessä odotuksia suomalaisen suhteen. Vaikka maaleja on tullut tälläkin kaudella kivasti, ovat hattutemput olleet Nousiaisista lähtöisin olevalle hyökkääjälle harvinaista herkkua.

Supertähti on onnistunut iskemään urallaan yhden knallin. Kevättalvella 2017 Montrealin reppu venyi kolme kertaa.

Fanin toive sattui ainakin siinä mielessä suhteellisen hyvään saumaan, että Avalanchen osalta kausi jatkuu torstain vastaisena yönä juurikin Habsia vastaan.