Joukkuekaveri hehkuttaa Jesse Puljujärven parantunutta kielitaitoa: ”Täräyttää välillä kunnolla takaisin”

© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärven taival Edmonton Oilersissa on ollut kaikkea muuta kuin helppo.

Edmontonilaisjoukkueen koko kesän 2016 varaustilaisuuden neljäntenä huutamalla suomalaisella on ollut runsaasti haasteita sopeutua asioihin muuallakin kuin vain kaukalossa. Varsinkin aluksi lähes olematon kielitaito vaikeutti adaptoitumista uuteen maahan.

Puljujärven saapuessa syksyllä 2016 Pohjois-Amerikkaan pelatakseen Oilersin nuorten lupausten joukkueessa harjoitusturnauksessa, sai kanadalaishyökkääjä Drake Caggiula tärkeän tehtävän.

Tuolloin 22-vuotiasta Caggiulaa pyydettiin katsomaan nuoren suomalaisen perään, jotta tämä tulisi harjoituksiin ajoissa ja pärjäisi muutenkin käytännön asioissa.

Laituri pohdiskeli Sportsnetille Puljujärven kielitaidon kehittymistä noista ajoista nykyhetkeen.

– Ensimmäisenä vuonnaan hän ei puhunut englantia juuri lainkaan ja oli vaikea ymmärtää millainen hän todellisuudessa oli. Toisella kaudella eroa oli aiempaan jo kuin yöllä ja päivällä, mutta hän oli vielä vähän kuoresssaan. Hän ei enää hermoillut puhua kieltä, muttei oikein tiennyt milloin jotakin piti sanoa ja miten, Caggiula muistelee.

Nykyään Oilersissa Puljujärven tapaan pelaava kanadalainen hehkuttaa tämän suurta kehittymistä myös pukukopin puolella.

– Ja nyt? Hän heittää läppää jätkien kanssa ja täräyttää välillä kunnolla takaisin. Tämä alkaa olla jo hauskaa ja hänen oikea luonteensa tulee nyt paremmin esiin, Caggiula kehuu.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.