Nuoret Leijonat nappasi sensaatiomaisen 2-1-jatkoaikavoiton Kanadasta alle 20-vuotiaiden MM-puolivälierässä viime yönä.

Suomen avausmaalia saatiin odottaa varsinaisen peliajan päätösminuutille, joskin vasta jatkoajalla tullut voittomaali hiljensi kanadalaisyleisön lopullisesti. Voittomaalista vastannut Tappara-puolustaja Toni Utunen oli onnensa kukkuloilla TSN:n haastattelussa ottelun tauottua.

– Se oli valtava maali minulle ja varsinkin joukkueelle. Uskon täysin meidän pystyvän lyömään Sveitsin välierässä sekä lopulta voittamaan MM-kullan. Nautimme tästä voitosta tämän illan ja sitten aloitamme keskittymisen Sveitsi-peliin, Utunen sanaili.

– En voinut uskoa tilannetta nähdessäni kiekon menevän maaliin. Olen niin iloinen joukkueemme puolestaan. Mielestäni ansaitsimme tämän, tasoitusmaaliin syöttöpisteen saanut Eeli Tolvanen maiskutteli.

– Kukaan ei uskonut voittoomme, mutta loppupeleissä dominoimme peliä. Emme saaneet maaleja ennen loppua, mutta sitten kiekko pomppi maaliin ja jatkoajalla saimme tehtyä voittomaalin. Valtava peli meiltä, Tolvanen jatkoi.

Myös päävalmentaja Jussi Ahokas oli luonnollisesti iloinen sensaatiovoitosta.

– Upea voitto. Joukkue tiesi hyvin sen miten Kanada tulee pelaamaan ja uskoimme koko ajan itseemme. Koko joukkue teki kovasti töitä. Tämä on joukkuepeliä ja vain joukkuepelillä meidän oli mahdollista lyödä Kanada. Oli kova suoritus lyödä heidät kotiyleisönsä edessä joten täytyy antaa kiitokset pojille hienosta työstä, Ahokas kertasi.

Suomen tie finaaliin on nyt totisesti auki, joskin välierässä vastaan tuleva Sveitsi osoitti 2-0-voitollaan tappiottoman alkulohkon pelanneesta Ruotsista omaavansa Suomen lailla täydet yllätysmahdollisuudet.

Suomen ja Sveitsin välinen MM-välierä pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 3.00 Suomen aikaa.