Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on edennyt Japanin Obihiron MM-kisoissa välieriin. Sinivalkoiset kurmottivat rakasta länsinaapuria oikein urakalla latomalla pikkumustan reppuun jatkoerässä vieden puolivälierän numeroin 3-2.

Sinivalkoisten ensimmäinen osuma oli Sanni Rantalan käsialaa. Lopussa Suomi näytti ajautuvan katkeraan tappioon, kun Ruotsi tarrasi aivan lopussa jatkopaikkaan 2-1-ylivoimamaalilla. Näytti, että Elisa Holopaisen jäähy koituu kohtalokkaaksi.

Mutta mitä vielä. Suomi teki sinikeltaisia vastaan ”ruotsit”, kun se nousi tasoihin kippari Nelli Laitisen osumalla vain pari minuuttia ennen päätöserän loppua. Jatkoerässä Holopainen kuittasi jäähynsä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Digitaalit pysähtyivät aikaan 65.34 pistepörssin kärjen lyötyä Suomen välieriin.

Ikäluokassa vain yhden pronssin ottaneen Suomen osalta pullat ovat uunissa oikein hyvin. Esimerkiksi pistepörssin kärjessä keikkuvaa Holopaista (5+2=7) komppaa kakkosena oleva Viivi Vainikka (1+4=5).

Tyttöleijonat kohtaa lauantaiaamun välierässä ikäluokan ykkösmaan Yhdysvallat. Toisen semifinaaliparin muodostavat Kanada sekä Venäjän ja Sveitsin välisen puolivälierän voittaja.