Kun Carolina Hurricanesin Sebastian Aho nakutti Suomen aikaa myöhään sunnuntai-iltana Nashville Predatorsin reppuun tehot 3+1, nosti 21-vuotias tähtihyökkääjä koko uransa saldon jo lukemiin 74+91=165.

Tuo on historiallisen kovaa valuuttaa Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin seurahistoriassa pelaajien kolmesta ensimmäisistä kausista puhuttaessa.

Kovempaan alkuun pisteiden valossa kautta aikain on pystynyt vain kuusi pelaajaa. Kärjessä on Ron Francis, joka latoi kausina 1981-84 peräti 241 pistettä. Ahon edellä puolestaan on seuraavaksi Kevin Dineen. Hän viimeisteli 188 pinnaa aikavälillä 1984-87.

StatsCentre

@StatsCentre
Dazzling of late, Sebastian Aho's 4 point hat trick effort earlier today moved him up this list among some of the most superb young scorers in @NHLCanes franchise history

Carolina kaatoi Predatorsin lukemin 6-3. Ahon lisäksi myös hänen joukkuekaverinsa onnistuivat: Teuvo Teräväinen syötti kaksi maalia, lisäksi pisteille ylsi myös yhden osuman tehnyt Saku Mäenalanen. Predsin Miikka Salomäki oli sivussa loukkaantumisen takia.

LUE MYÖS:
Viimeinkin! Patrik Laine päätti maalittoman putkensa huikealla laukauksella – katso video