Taas! Tähtipelaaja jättää Liigan surkimuksen – siirtyy tuttuun seuraan: ”Kaikille osapuolille paras ratkaisu”

© Kuva: Juha Tamminen

Sekä Liigassa pohjalle vajonnut kriisijoukkue Ässät että keskikastissa tiukasti painiva Ilves tiedottivat nettisivuillaan Niko Peltolan siirtyvän Porista Tampereelle. Seurojen välinen sopimus puolustajan vuokraamisesta on loppukauden mittainen.

28-vuotias pakki on pelannut Ilveksessä myös aiemmin, kausina 2010-14. Suhteellisen hyvään pelin avaamiseen ja kiekolliseen peliin pystyvä pakki on iskenyt tällä kaudella Ässissä 39 ottelussa vaatimattomat tehot 0+8=8.

– Ilveksen yhteydenotto tuli keskinäisen kohtaamisemme jälkeen ja sunnuntaina saimme asiat sovittua, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisten nettisivuilla, ja jatkoi:

– Suuret kiitokset Nikolle Ässissä vietetyistä vuosista ja menestystä jatkoon. Koska meidän tilanteemme on, mikä on ja tiemme olisivat joka tapauksessa eronneet keväällä, niin tämä oli kaikille osapuolille paras ratkaisu.

Ilveksen leiristä painotetaan, että joukkueeseen haettiin yleispuolustajaa, jolla on annettavaa pelin jokaiselle osa-alueelle ja joka pystyy pelaamaan isojakin minuutteja.

– Meille oli erityisen tärkeää, että pelaajan pelituntuma on kunnossa ja hänen persoonansa sopii nykyjoukkueeseemme sekä kentällä että pukukopissa. Olimme valmiina toteuttamaan siirron välittömästi sekä erittäin tyytyväisiä siitä, että pelaaja on äärettömän motivoitunut auttamaan Ilvestä ja heti valmis tositoimiin, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi.

Seurojen välinen sopimus puolustajan vuokraamisesta on loppukauden mittainen.

Aiemmin Ässät jätti sen entinen kultakypärä Sakari Salminen, joka vaihtoi Porin Stadin kirkkaisiin valoihin.

LUE MYÖS:

Siirtopommi! Leijonahyökkääjä vaihtaa seuraa Liigassa: ”Meidän täytyy keventää kulurakennettamme”