18-vuotias Jesperi Kotkaniemi on tullut ryminällä sisään NHL:ään Montreal Canadiensin rosteriin.

Nuoren suomalaisen esitykset on huomattu myös NHL:n kaikkien aikojen menestyneimmän valmentajan Scotty Bowmanin toimesta. Ällistyttävät 11 Stanley Cup -mestaruutta kahminut 85-vuotias kiekkoikoni näkee Kotkaniemessä paljon samaa Canadiensin yhden kaikkien aikojen pelaajan Jean Béliveaun kanssa.

– Näin Béliveaun Victoriavillessä 16-vuotiaana. Ketään ei voi suoraan verrata Jeaniin, mutta 18-vuotiaan Kotkaniemen pelissä on paljon Jeanin piirteitä. Kun hän on noin 22-vuotias, hänestä tulee Canadiensin ykkössentteri, Bowman vakuutti NHL.comin toimittajan Dave Stubbsin haastattelussa.

Kotkaniemellä on vielä ”hieman” matkaa Béliveaun saavutuksiin, sillä edesmennyt kanadalainen pelasi NHL:ssä 1125 ottelua huimin tehoin 507+712=1219. Canadiensin ikoninen numero neljä voitti pelaajaurallaan hämmästyttävät kymmenen Stanley Cup -mestaruutta.